• slidebg1
  IoT UPRAVLJANJE Z VODOVODOM
 • slidebg2
  IDENTIFIKACIJA PUŠČANJA
  V REALNEM ČASU
 • slidebg3
  MONTAŽA V MANJ KOT 30 MINUTAH
 • slidebg4
  NAPAJANJE NI POTREBNO
 • slidebg5
  IP68 VODOODPORNO IN ROBUSTNO
 • slidebg6
  VAŠE VODOVODNO OMREŽJE
  VEDNO POD NADZOROM
 • slidebg7
  NAREJENO V SLOVENIJI

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave svojih uporabnikov, da prepoznajo posamezne naprave, ki se uporabljajo za dostop. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika uporabnika – lahko jih omeji ali onemogoči.

ZAKAJ SO POTREBNI PIŠKOTKI?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

ALI SPLETNE STRANI UPORABLJAJO PIŠKOTKE?

Piškotke uporablja večina spletnih mest. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine glede na želje uporabnikov. Razlogov za uporabo piškotkov je veliko, na primer se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, ki pomagajo prilagoditi izkušnjo posameznim uporabnikom, pomagajo pri razvoju številnih spletnih storitev (e-trgovina), pomagajo pri zbiranju statistik, vedenju uporabnikov itd. se uporablja za sledenje pogostosti obiskov spletnega mesta.

PIŠKOTKI IN TEHNOLOGIJE SLEDENJA

Piškotki in druge tehnologije sledenja. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki jo spletno mesto namesti v vaš spletni brskalnik, da si zapomni informacije o vas. Nekatere piškotke in tehnologije sledenja uporabljamo za namene, ki so potrebni za vašo uporabo našega spletnega mesta, izdelkov ali storitev. To so lahko tehnologije, ki si zapomnijo vaše preference in nastavitve; informacije, ki jih lahko vnesete na spletu, ali da ostanete prijavljeni v našo ponudbo. Z vašim soglasjem lahko piškotke in tehnologije sledenja uporabljamo tudi za druge namene.

Strogo potrebni piškotki in tehnologija. To so piškotki in druge tehnologije, ki so potrebne za delovanje našega spletnega mesta, naših izdelkov in storitev, zato jih ni mogoče izklopiti. Svoj brskalnik ali napravo lahko nastavite tako, da te piškotke blokira ali vas opozori nanje, vendar je lahko funkcionalnost okrnjena. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Ti piškotki se uporabljajo izključno za izvajanje ali olajšanje prenosa komunikacije in so nujno potrebni, da vam zagotovimo storitev informacijske družbe, ki ste jo izrecno zahtevali. Uporaba teh piškotkov za zgoraj opisane namene temelji na našem zakonitem interesu, da vam zagotovimo dostop do našega spletnega mesta, izdelkov in storitev, ki ste jih izrecno zahtevali, ter njihovo pravilno tehnično delovanje.

Analitični/izvedbeni piškotki. Če ste dovolili uporabo izvedbenih piškotkov, uporabljamo Google Analytics za zbiranje statističnih podatkov o uporabi našega spletnega mesta in storitev. Storitve Google Analytics vključujejo uporabo piškotkov, ki zbirajo informacije, kot so vaš naslov IP ali drugi identifikatorji, informacije o brskalniku ter informacije o vsebini, ki si jo ogledate, in o interakciji z njo, da bi zabeležili, kako uporabljate spletno mesto, naše izdelke in storitve. Te analitične storitve nam pomagajo pri štetju uporabnikov, prepoznavanju priljubljenih ponudb ter spremljanju demografskih podatkov in interesov naših uporabnikov.

Ciljni piškotki. Ti piškotki beležijo vaše dejavnosti na našem spletnem mestu ali pri uporabi naših storitev, vključno s stranmi, ki ste jih obiskali, in povezavami, ki ste jim sledili. Te informacije lahko uporabimo, da bi bila naša vsebina bolj ustrezna za vas in da bi izmerili učinkovitost našega trženja. V ta namen lahko te informacije posredujemo tudi tretjim osebam. Tudi ti piškotki niso obvezni, vendar če jih ne dovolite, boste deležni manj ciljno usmerjenega oglaševanja.

Vaše izbire: Upravljanje vaših preferenc

Vaše nastavitve. Ko prvič obiščete naše spletno mesto/storitve, se prikaže pasica, ki vam ponuja izbiro, ali želite sprejeti ali zavrniti piškotke ali tehnologije sledenja različnih vrst, razen tistih piškotkov, ki so nujno potrebni za določeno storitev.

Če želite, lahko v nastavitvah brskalnika izberete, kako bo vaša naprava ravnala s piškotki spletnega brskalnika. Pri nekaterih napravah lahko to nadzirate prek nastavitev naprave. Če se kadar koli odločite, da ne želite prejemati piškotkov, spletna mesta/storitve morda ne bodo delovala pravilno in določene storitve ne bodo na voljo. Vsak brskalnik in naprava sta drugačna, zato v meniju z nastavitvami brskalnika ali naprave preverite, kako lahko spremenite nastavitve in želje glede piškotkov.

Informacije o upravljanju nastavitev piškotkov v nekaterih brskalnikih najdete na naslednjih povezavah:
Nastavitve piškotkov v brskalniku Chrome
Nastavitve piškotkov v brskalniku Firefox
Nastavitve piškotkov v brskalniku Internet Explorer
Nastavitve piškotkov v brskalniku Safari

Naša uporaba storitve Google Analytics. To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google, Inc. ("Google").

Google Analytics uporablja "piškotke", ki so besedilne datoteke, nameščene na vašem računalniku, in pomagajo spletnemu mestu analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), Google posreduje in shrani na strežnikih v ZDA. Če je aktivirana anonimizacija IP, Google skrajša/anonimizira zadnji oktet naslova IP za države članice Evropske unije in za druge pogodbenice sporazuma v Evropskem gospodarskem prostoru. V izjemnih primerih se celoten naslov IP pošlje Googlovim strežnikom v ZDA, ki ga skrajšajo.

Google bo v imenu ponudnika spletnega mesta te podatke uporabil za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu za upravljavce spletnega mesta in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi na spletnem mestu in uporabo interneta za ponudnika spletnega mesta. Google vašega naslova IP ne bo povezal z nobenim drugim podatkom, ki ga hrani.

Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev v brskalniku. Vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko Googlu preprečite zbiranje in uporabo podatkov (piškotkov in naslova IP) tako, da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na povezavi.

Dodatne informacije o pogojih uporabe in zasebnosti podatkov so na voljo na naslednjih povezavah:
Kako Google uporablja podatke
Pogoji storitve Google Analytics
Googlova politika
Varovanje vaših podatkov